donderdag 12 maart 2015

HONGKONG - FOOD & BAKING WORKSHOP

Yuen Long Hong Kong

Just anothter day in Hong Kong. Volgens de eigenschappen van de foto's zijn deze foto's allemaal gemaakt op 24 juli. Oké, behalve de laatste twee, die zijn namelijk de volgende dag pas gemaakt. We hadden namelijk nog al haast om de laatste bus naar huis te nemen. We zaten namelijk aan de andere kant van Hong Kong. 

Hong Kong is zo grappig, omdat de appartementen super klein zijn, zijn mensen noodgedwongen om op speciale wijzes hun was te drogen. Ook wel uit de ramen hangen, sommige mensen gaan zo ver dat ze hun kleren en andere spullen op straat laten drogen. Dat heb ik trouwens nog nooit echt gezien, maar wel op het nieuws. 

Yuen Long Hong Kong
Yuen Long Hong Kong
Yuen Long Hong Kong foodporn hui lau shan healthy desserts mango sago red beans

Maar 24 juli gingen we ontbijten met de zus(je) van mijn yeye, opa van mijn vaders kant. En nog wat andere mensen. Daarna gingen we nog een beetje door de stad lopen om vervolgens weer bij Hui Lau Shan Healthy Desserts neer te ploffen. Ondertussen was het waarschijnlijk ongeveer een uur of twee, drie. En het was niet normaal druk, eigenlijk is het overal niet normaal druk. We moesten een half uur wachten en moesten onze eten maar snel opeten, want we gingen namelijk naar Kwun Tong voor een bak-workshop ^^. Weer een uur of twee later kwamen we daar aan en gingen we ergens in een food court eten, ik wilde eigenlijk Tonkatsu eten maar toen zag ik noodles.. Nu ik terug denk, heb ik nog steeds geen tonkatsu gegeten T__T. 

Kwun Tong APM Japanese noodles ramen Hong Kong
Kwun Tung buildings central Hong Kong
baking workshop Kwun tong Hong Kong
Kwun Tong baking workshop mango cake Hong Kong

Tijdens de workshop gingen we een soort van chocolate lave cake, maar dan met mango lava. Ik heb recept nog wel ergens, alleen kan ik dat jammer genoeg niet lezen. Het is namelijk in het Chinees. Het was nog best wel makkelijk, maar dat komt ook doordat een groot deel van de dingen al klaar stonden en je moest het gewoon zelf gaan mengen. :b Ik had trouwens heel veel plezier met het chocolade-vorm maken. Het moest een blad worden, maar toen vond ik het lijken op een muzieknoot dus perfectioneerde ik het naar een muzieknoot op een gegeven moment leek het op een saxofoon. Daarna werd het maar een draak. :') 

Photos made in → Yuen Long: Hui Lau Shan // Kwun Tong: APM Mall// 'Home'

Geen opmerkingen :

Een reactie posten